ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ολόκληρη η ιστορία και η ομορφιά της Καλαμάτας ξεδιπλώνεται λίγα μόλις μέτρα από το Dn Sea Apartments.
Ανακαλύψτε τα μοναδικά αξιοθέατα της μεσσηνιακής γης.

ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Χρυσαφένιες αμμουδιές και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά σε μία ακτή 4 χιλιομέτρων καλύπτουν κάθε γούστο

ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Με αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος και μουσεία καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου

ΕΝΤΟΝΗ ΖΩΗ

Στην Καλαμάτα οι έντονοι ρυθμοί δε σταματούν ποτέ. Χειμώνα-καλοκαίρι υπόσχεται να σας χαρίσει τις καλύτερες αναμνήσεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λάδι και οι φημισμένες ελιές καλαμών, τα λαλάγγια, οι δίπλες και άλλα πολλά περιμένουν να τα δοκιμάσετε

καλαματα διαμονη - DN Sea Apartments

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι και αποτελεί, μετά την Πάτρα, τη δεύτερη πόλη σε πληθυσμό της Πελοποννήσου. Οι "Φαρρές", κατά τον Όμηρο, είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό που της προσδίδουν έναν αέρα γοητείας και μεγαλοπρέπειας. Σφύζει από ζωή όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσφέροντας στους επισκέπτες της πληθώρα επιλογών για διασκέδαση είτε στο ιστορικό κέντρο και την παραλία είτε στη Βέργα, το προάστιο της πόλης. Οι άνθρωποι της, πάντα με καλή διάθεση και φιλικοί, ολοκληρώνουν το σκηνικό για μια αξέχαστη διαμονή στην Καλαμάτα. Αυτό που θα σας μαγέψει στην Καλαμάτα είναι οι παραλίες της. Αναγνωρισμένες διεθνώς και πιστοποιημένες με γαλάζια σημαία, με γαλαζοπράσινα, καθαρά νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές καλύπτουν κάθε γούστο.

ΟΔΟΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Το καλοκαιρινό θέρετρο των κατοίκων και από τα ομορφότερα σημεία για βόλτα στην πόλη. Κατά μήκος της βρίσκονται η δημοφιλής παραλία με τους φοίνικες καθώς και πολλά μαγαζιά για φαγητό και ποτό.

ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Η ιστορικότερη πλατεία της πόλης περιβάλλεται από όμορφα νεοκλασικά κτίρια με κέντρο τον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων. Από εκεί ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση το 1821.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

Βρίσκεται νότια του κάστρου και εκεί δεσπόζει επιβλητικός ο μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος. Μοναδικής ομορφιάς και άρτιας αρχιτεκτονικής, αποτελεί στολίδι στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας.

ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στεγάζεται σ' ένα κτίριο ενετικού τύπου στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων από την εποχή του χαλκού ως τους ρωμαϊκούς χρόνους.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Η δημοτική πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» στεγάζεται σ΄ ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο στο ιστορικό κέντρο. Εδώ εκτίθενται έργα του Τάσσου και άλλων σπουδαίων χαρακτών ενώ οργανώνονται και περιοδικές εκθέσεις.

ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Χαρακτηριστικό δείγμα κάστρων που οφείλει τη σημερινή του μορφή στην ανακατασκευή του από το Φράγκο πρίγκιπα το 13ο αιώνα. Η πανοραμική θέα στην Καλαμάτα θα σας μαγέψει.

ΟΔΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

Η βασική οδός της Καλαμάτας προσφέρει πολυάριθμα καταστήματα αλλά και καφετέριες για όλα τα γούστα. Εδώ η νυχτερινή ζωή δε σταματά ποτέ! Στο πολιτιστικό κέντρο Πανταζοπούλειο, στη μέση της, οργανώνονται συχνές εκθέσεις.

ΜΟΝΗ ΚΑΛΟΓΡΑΙΩΝ

Η μονή φημίζεται για τα παραδοσιακά εργόχειρα που υφαίνονται από τις ίδιες τις μοναχές στον αργαλειό (Καλαματιανό μαντήλι, τραπεζομάντηλα και πετσέτες) .

καλαματα διαμονη - DN Sea Apartments
DN SEA APARTMENTS

Το DN Apartments βρίσκεται σε κεντρική
τοποθεσία στην Καλαμάτα, λίγα
μόλις βήματα από τη θάλασσα.

TOP